YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

ABD Büyükelçiliği ve Bölümümüz Arasında Proje İşbirliği

10.09.2021 12:52

Bölümümüzün “Play & Learn English!: Gamifying Language Teaching and Designing Game-Based Language Activities” (İngilizceyi Oynayarak Öğren: Dil Öğretimini Oyunlaştırma ve Oyun-Temelli Dil Etkinlikleri Tasarlama) başlıklı projesi Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği’nin proje destek programı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Projede öncelikle Muş ilindeki İngilizce öğretmenlerinin bir eğitim programı aracılığıyla dil öğretiminde oyun kullanımına yönelik kapasitelerinin artırılması ve ardından oyun-temelli dil öğretim etkinliklerinin nasıl tasarlanacağına dair Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders (MOOC) aracılığıyla daha geniş ölçekte öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Proje ekibinde Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÖZTÜRK, Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin YEŞİLÇINAR ve Arş. Gör. Samed Yasin ÖZTÜRK, Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fevzi İnan DÖNMEZ ve Ohio Üniversitesi Öğretimde Yenilik Biriminden Dr. Jeffrey Kuhn yer alıyor.

Projenin açılış toplantısı 9 Eylül 2021 Perşembe günü saat 13.00’te proje ekibi ve büyükelçilik yetkililerinin katılımıyla çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi Roger COHEN, oldukça rekabetçi bir inceleme sürecinden geçen projenin desteklenmesinden ötürü proje ekibini tebrik etti. Muş ilinde böyle bir proje gerçekleştirilecek olmasından ötürü mutluluğunu dile getirdi ve her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını bildirdi. Büyükelçilik yetkililerinden Aycan YAMAN ve Özlem BAKIR-AYTAÇ da projeyle ilgili bilgi aldıktan sonra proje ekibine başarılar diledi.

Proje ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÖZTÜRK projenin desteklenmesine karar verilmesinden ötürü teşekkürlerini ileterek projenin uygulanma süreciyle ilgili Büyükelçilik yetkililerine bir sunum yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin YEŞİLÇINAR, proje kapsamında hem Muş ili özelinde İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkıda bulunulacak olması hem de daha geniş ölçekte İngilizce öğretmenlerinin dil öğretiminde oyun kullanımıyla ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilecek olması nedeniyle projenin ülkemiz dil eğitimine katma değer sağlayacağını vurguladı.

Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülmesi için 10 Eylül 2021 Cuma günü saat 09.00’da Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Esin KAYA ve proje ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Enver KIVANÇ’ı makamında ziyaret etti.

AR-GE’den sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin HAN’ın da katıldığı toplantıda projenin yürütülmesiyle ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü KIVANÇ, İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan projenin gerçekleştirilmesi için desteğe hazır olduklarını ifade etti. Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Esin KAYA da fakültemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği ve koordinasyona önem verdiklerini ifade ederek projenin dil öğretimini daha eğlenceli ve verimli hale getireceğinin altını çizdi.